İçeriğe geç
Ana sayfa » Genel » Siber Güvenlik » Kişisel Bilgi Güvenliği

Kişisel Bilgi Güvenliği

vpn

VPN Nedir? Güvenlimidir?

VPN, Virtual Private Network, yani sanal özel ağ anlamına gelmektedir. Yani dış ağdaki bir cihazın, iç ağa dahil olması olayıdır. Genellikle şirketler içerisindeki iç hizmetlerin kullanılabilmesi için kullanılır.

ransomware

Bilgisayarım Şifrelendi Ne Yapmalıyım?

Son zamanlarda oldukça sık sorulan soru: Bilgisayarım şifrelendi ne yapmalıyım? Son yıllarda fidye yazılımları çok ciddi artış göstermeye başladı. İndirdiğiniz bir dosya yüzünden veya taktığınız bir harici aygıt yüzünden veya katıldığınız bir ağ yüzünden bilgisayarınız şifrelenebiliyor. Dosyalarınızın uzantısı ve yapısı komple değiştirilerek verileriniz okunamaz duruma geliyor.

M-LUA Nedir?

M-LUA M-Local User Alert, yani yerel kullanıcı uyarısı, yerel kullanıcı hesaplarını sürekli kontrol ederek, bilginiz olmadan yeni kullanıcı oluşturulduğunda veya kullanıcı hesaplarınızın yetkileri üzerinde değişiklikler yapıldığında sizleri bilgilendiren ve internet erişimizi keserek ağ üzerinden gelebilecek olası saldırıları savuşturan basit bir güvenlik aracıdır.

arp_poisoning

ARP Poisoning Saldırısı – Nedir?

ARP Poisoning, bir ortadaki adam saldırısıdır. Kurban bilgisayarın arp önbelleğini manipüle ederek, web çıkış paketlerinin üzerimizden geçmesini sağlar. Bu sayede paketleri okuyabilir, kurbanın verilerini kullanabiliriz.

cpu

Antivirüs Yazılımları Kullanmak Gereklimi?

İnsanların kendilerini sanal dünyada, siber saldırılara karşı korumalarının en kolay yolu, aslında güncelleme alan ve modüler bakımdan zengin, bağımsız kuruluşlarca test edilmiş, çeşitli ödüllere layık görülmüş bir antivirüs yazılımı kullanmalarıdır.