İçeriğe geç
Ana sayfa » Genel » Siber Güvenlik » Kurumsal Bilgi Güvenliği

Kurumsal Bilgi Güvenliği

APT Nedir

APT (Advanced Persistent Threat), sofistike ve sürekli tehditler oluşturan bir saldırı türüdür. Bu tehditler, genellikle belirli bir hedefe yönelik olarak uzun süreli olarak devam eder. APT’ler genellikle gelişmiş bilgi ve kaynaklara sahip saldırganlar veya gruplar tarafından yürütülür. Bu saldırılar, genellikle… Daha fazlasını oku »APT Nedir

ransomware

Bilgisayarım Şifrelendi Ne Yapmalıyım?

Son zamanlarda oldukça sık sorulan soru: Bilgisayarım şifrelendi ne yapmalıyım? Son yıllarda fidye yazılımları çok ciddi artış göstermeye başladı. İndirdiğiniz bir dosya yüzünden veya taktığınız bir harici aygıt yüzünden veya katıldığınız bir ağ yüzünden bilgisayarınız şifrelenebiliyor. Dosyalarınızın uzantısı ve yapısı komple değiştirilerek verileriniz okunamaz duruma geliyor.

arp_poisoning

ARP Poisoning Saldırısı – Nedir?

ARP Poisoning, bir ortadaki adam saldırısıdır. Kurban bilgisayarın arp önbelleğini manipüle ederek, web çıkış paketlerinin üzerimizden geçmesini sağlar. Bu sayede paketleri okuyabilir, kurbanın verilerini kullanabiliriz.

dlp

DLP Nedir?

DLP, Veri Kaybı / Sızıntısı Önlemek “Data Loss / Leak Prevention” kelimelerin kısaltılması sonucu ile oluşturulmuş güvenlik çözümüdür.

cpu

Antivirüs Yazılımları Kullanmak Gereklimi?

İnsanların kendilerini sanal dünyada, siber saldırılara karşı korumalarının en kolay yolu, aslında güncelleme alan ve modüler bakımdan zengin, bağımsız kuruluşlarca test edilmiş, çeşitli ödüllere layık görülmüş bir antivirüs yazılımı kullanmalarıdır.